Награди и сертификати

Гаранција за беспрекорната чистота и квалитет на Dobra Voda се секојдневните анализи во погонската лабораторија на фабриката за полнење. Покрај тоа, редовно се испраќаат и примероци за контрола во Институтот за јавно здравје на Република Македонија, што ја прави Dobra Voda една од најпреферираните води во многу реномирани институции во земјава.

Во 2008 година, Dobra Voda го доби HACCP сертификатот, а во 2014 година го доби ISO 22000:2005 сертификатот од светски познатото сертификационо тело SGS. 

 

Уште една потврда за уникатниот вкус и врвниот квалитет на Dobra Voda се и освоените награди во категоријата на пакувани газирани води на најголемата светска дегустација на води од натпреварувачки карактер во Berkeley Springs West Virginia, САД во конкуренција на светски познати брендови вода.

Награди

По оценка на меѓународното стручно жири составено од професионални дегустатори, во согласност со упатствата слични на тие за дегустација на виното, во 2006 година Dobra Voda е добитник на сребрен медал, а во 2010 година на златен медал.